Bursu Sadece Başarılı Öğrenciler Mi Hak Ediyor?

• Bursu Sadece Başarılı Öğrenciler Mi Hak Ediyor?

Ülkemizde burs alabilmek için öğrencinin açlık sınırının altında yaşaması yetmiyor. Aynı zamanda çok başarılı, öksüz veya yetim olması gerekli. Hiçbir kurum, temel nedeni yoksulluğa dayanan, beslenme, ulaşım, giyim, ısınma vb… ihtiyaçların eksikliğinden ötürü başarılı olamamış öğrencileri eğitim hayatına katmak için burs vermiyor.

Üniversite sınavında belirli bir yüzdeye giren öğrencilerin geneli iyi bir maddi gelire sahip ailelerin çocukları oluyor. Okula servisle gidiyorlar, okulda istedikleri yemekleri yiyebiliyorlar, kendilerine ait çalışma odalarına sahipler, özel ders alabiliyorlar, dershaneye gidebiliyorlar ve bu öğrenciler üniversiteye dar gelirli ailelerin çocuklarından çok daha iyi dereceler yapıyor. Burs veren kurumlar ise yoksulluk nedeniyle eğitimin gerisinde kalmış bu öğrencileri sistemin dışında tutarak sadece belirli bir yüzdeye girmiş öğrencilere burs veriyor.

Neşeli Günler Derneği olarak eğitim eşitliğine destekte bulunmak için başarılı öğrencilere verdiğimiz bursların yanı sıra okul yönetimleri ile birlikte yürüteceğimiz “BEN DE VARIM” bursu ile orta öğretim ve lise öğrencilerinin eğitim hayatına destekte bulunarak onları eğitim yarışında ön sıralara taşımak istiyoruz.

Burs fonumuza destekte bulunmak için bağış yapabilirsiniz.

• 12 Ay İlköğretim ve Lise Öğrenci Bursu 750TL (aylık)
  • 12 Ay Üniversite Öğrencisi Bursu 1000TL (aylık)
  • Ya da burs havuzumuza dilediğiniz miktarda katkı sağlayabilirsiniz.

Hesap Sahibi : Neşeli Günler Derneği
Banka Adı : Akbank A.Ş. (AÇIKLAMA: BURS)
Iban No : TR30 0004 6002 3388 8000 2989 32